ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Μπούκας Μίλτος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Με την Παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την ανατροπή»

Posted in Ioannina Election 2014 από bioannis στο Μαρτίου 5, 2014

cebccf80cebfcf85cebaceb1cf83-cebcceb9cebbcf84cebfcf832

ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ

 Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής που βρίσκεται η Ελλάδα, της υποχώρησης των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με την διακυβέρνησή του την αλλαγή του πολιτικού περιεχομένου των νεοφιλελεύθερων ερειπίων, που προκάλεσε η τρικομματική συμμαχία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) με τις επιταγές των δανειστών, η Πολιτική Οικολογία και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ένας εν δυνάμει πολύτιμος σύμμαχος δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο περιθωριακού συμπληρώματος της αριστεράς.

Με την συμπόρευσή μας, ο προνομιακός χώρος της αυτοδιοίκησης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης αμφισβήτησης και απαρχή ενός δημόσιου διαλόγου ουσίας και τοπικοποίησης των προβλημάτων, ανοικτό σε κάθε πολίτη και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα, από διαφορετική αφετηρία.

Η σύμπραξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την συγκρότηση κινηματικού μετώπου, για την ενιαία έκφραση στις κοινωνικές μάχες, με ριζοσπαστικές θέσεις, ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα. Η σημερινή Δημαρχιακή αρχή την οποία στηρίξαμε, ως πολιτικός φορέας, με την συνδιαμόρφωση προγραμματικών θέσεων, απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων, διότι δεν υπάκουσε στην λογική της διαφύλαξης των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και της βιοπικοιλότητας του λιμναίου οικοσυστήματος. Το παράκτιο τόξο της Παμβώτιδας αποτελεί για την διοικούσα παράταξη, χώρο «ελιμενισμού» διάφορων συμφερόντων αστικοποίησης (πεντάστερα καταλύματα, μέγαρα μουσικής, πίστες θαλασσίου σκι, γήπεδα γκόλφ, κ.ά.). Το περιβαλλοντικό της έλλειμμα του προβληματισμού στη λειτουργική σχέση ανθρώπου-φύσης, παρέκαμψε σκανδαλωδώς έννοιες βιωσιμότητας και ταυτότητας του πολιτιστικού μας προϊόντος. Αποτελεί βορά της πολιτικο-οικονομικής «ελίτ» η ακεραιότητα και αυτών των φυσικών τόπων Natura 2000, με αναπτυξιακά «δολώματα» την ψυχαγωγία, τον ναυταθλητισμό και τις θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναζητούν αξιόπιστες φωνές συστράτευσης, άλλων κοινωνικών δυνάμεων και πολιτικών χώρων που εγγυώνται την αειφορία και την ισόρροπη οικονομική μεγέθυνση με ζητούμενο την κοινωνική ευημερία των πολιτών.

Μπούκας Μίλτος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με την Παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την ανατροπή»

Advertisements

Ένα Σχόλιο to 'Μπούκας Μίλτος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Με την Παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την ανατροπή»'

Subscribe to comments with RSS ή TrackBack to 'Μπούκας Μίλτος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Με την Παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την ανατροπή»'.

  1. bioannis said,

    Άϊντε Μίλτο, καλή επιτυχία!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: