ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Διακήρυξη

Posted in Uncategorized από Ιωάννης Β. Βέλλης στο Νοέμβριος 5, 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο συνδυασμός ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ είναι το αποτέλεσμα της προγραμματικής σύγκλισης της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων και  ομάδων ανένταχτων ενεργών πολιτών του τόπου μας, με στόχο την εκλογική αντιπροσώπευση μας στον νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας.

Ο θεσμός αυτός γεννιέται δυστυχώς μέσα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτικής κρίσης, η οποία έφερε την χώρα στα δεσμά του μνημονίου. Δεν χρειάζεται να είμαστε απλά αντίθετοι, πρέπει να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε εναλλακτικές πολιτικές που θα μας επιτρέψουν να απεμπλακούμε από αυτό. Σε μια περιοχή με ενδημική υστέρηση, το νέο περιφερειακό συμβούλιο θα κληθεί να απαντήσει άμεσα στα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας που βιώνουμε, να καταγράψει και να διαχειριστεί με σύνεση, διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο την περιουσία και τους φυσικούς πόρους του τόπου μας. Παράλληλα θα πρέπει να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών με εθνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση χωρίς να αποδεχθεί μοιρολατρικά την σχεδιαζόμενη υποχρηματοδότησή του.

 Η Ήπειρος, με την μοναδική παγκοσμίως φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, τα περισσότερα εθνικά πάρκα στην ελληνική επικράτεια και τους εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους, με την ισχυρή παράδοση και τη παιδεία της, μπορεί να γίνει η βάση της ευημερίας όλων μας, στην πόλη και την ύπαιθρο. Διεκδικούμε την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής στην βάση των πιστοποιημένων τοπικά αγροτικών προϊόντων. Στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματικού σχεδιασμού διεκδικούμε μέρος των φόρων να κατευθυνθούν σε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην  μεταποίηση και την τοπική βιομηχανία, τη σύγχρονη παιδεία και έρευνα, την υγεία και τον ήπιο τουρισμό σε βουνό και θάλασσα. Διεκδικούμε μια περιφέρεια απεξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μικρής κλίμακας με σεβασμό στο τοπίο και το περιβάλλον, πρότυπα μέσα μαζικής μεταφοράς σε σταθερή τροχιά (τραμ, προαστιακοί, σιδηρόδρομος), εναλλακτικό δίκτυο εμπορίου και αλληλέγγυας οικονομίας. Μια Ήπειρο της πολιτιστικής δημιουργίας, όχι πια «φτωχό συγγενή»!

Ο θεσμός της νέας περιφέρειας στερείται δυστυχώς την αναλογική αντιπροσώπευση. Διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπίζεται από τους εκπροσώπους των μεγάλων κομμάτων, με όρους αναπαραγωγής του δικομματικού εξουσιαστικού συστήματος και στην περιφέρεια. Παρόλο που οι ενστάσεις μας στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι πολλές και σοβαρές, οργανώνουμε τη δράση μας για τη συμμαχική δημοκρατική και οικολογική αντιπροσώπευση στην Ήπειρο. Στο ραντεβού της 7ης Νοεμβρίου, θα απαντήσουμε, με όραμα, ενωτικά και όχι απομονωτικά, στην πρόκληση της νέας περιφερειακής αυτοδιοικητικής συγκρότησης.

 Καλούμε τους Ηπειρώτες να πάρουν την τύχη της Ηπείρου στα χέρια τους.

Εμπιστευτείτε την ψήφο σας στην ΗΠΕΙΡΟ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: