ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Ρύπανση του Καλαμά

Posted in Uncategorized από Ιωάννης Β. Βέλλης στο Φεβρουαρίου 7, 2010

Εσχάτως είδαμε ότι ο Νομάρχης αποφάσισε να κάνει επίκληση στη νομιμότητα, προσπαθώντας μάταια να αποσείσει από πάνω του τις όποιες ευθύνες του για την συνεχιζόμενη ρύπανση του Καλαμά. Οι πολίτες όμως έχουν και μνήμη και κρίση και δεν πρόκειται να επηρεασθούν από τα επικοινωνιακά τρικ του κου Καχριμάνη τα οποία επιστρατεύει προκειμένου να βγει από την δεινή θέση που έχει περιπέσει. Θα τον θυμόμαστε ως έναν σύγχρονο Πόντιο Πιλάτο που ένιψε τα χέρια του με ακάθαρτα λύματα.

Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα τεράστιο ηθικό/πολιτικό ζήτημα το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το πόσο ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Πέτσιος και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος κος Καλτσούνης είπαν την αλήθεια καθόσον ήταν απόλυτα καθησυχαστικοί  στις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης και Φορέων της περιοχής.

Το θέμα για τους Οικολόγους Πράσινους αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά και την επερώτηση Τρεμόπουλου στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον πολυπαθή Καλαμά και τον βιασμό της Ηπειρωτικής φύσης και την αποσιώπηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Επειδή οι καταγγέλοντες φορείς των παρακαλάμιων περιοχών είναι ενεργοί πολίτες με αγνά κίνητρα και πέρα και πάνω από κάθε είδους εξάρτηση, εγείρονται ερωτηματικά και σκιές για το ρόλο κάποιων “αρχόντων” οι οποίοι για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν δεν διστάζουν να παραποιήσουν ακόμη και αυτή την πραγματικότητα υφαρπάζοντας και την ψήφο του νομαρχιακού σώματος.

Την αδειοδότηση “φάντασμα” υπ’ αριθ. 5519/25-9-2009 για οριστική διάθεση λυμάτων των μονάδων της επιχείρησης (εντός και εκτός ΒΙ.ΠΕ.) στην τάφρο Λαψίστας ενέκρινε ο ίδιος ο Νομάρχης δέκα ημέρες πριν τις εκλογές καταργώντας την ΚΥΑ με αρ. πρωτ. 59668/2002 των Υπουργών Ανάπτυξης & ΠΕΧΩΔΕ. Το έγγραφο τότε ζητήθηκε από τον πρόεδρο της κίνησης “Καθαρός Καλαμάς” από την Δ/νση Υγιεινής και δεν χορηγήθηκε με την αποστομωτική αιτιολογία ότι πρέπει να υποβληθεί αίτημα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει “έννομο συμφέρον”! Η ενορχηστρωμένη αυτή προσπάθεια συγκάλυψης παραπληροφόρησης και ψεύδους θυμίζει το modus operandi “συντεχνίας” από ύπατα θεσμικά όργανα… Αν οι καταγγελίες επαληθευτούν υπάρχει πλέον πρωτοφανής παράβαση καθηκόντων στα τοπικά χρονικά. Ζητάμε η δικαιοσύνη να δράσει αυτεπάγγελτα όπως και ο νέος θεσμός του εισαγγελέα περιβάλλοντος να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά.

«Εάν αυτοί είναι οι όροι λειτουργίας του πολιτικού βίου και του ήθους της διακυβέρνησης του κορυφαίου αυτοδιοικητικού θεσμού του νομού, τότε η οικειοθελής παραίτηση, ή η έκπτωση του αξιώματός των, θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ότι το κράτος δικαίου ακόμη λειτουργεί».

Ιωάννινα, 03-02-2010

Οικολόγοι Πράσινοι

Τσιριγώτη 39

45221 Ιωάννινα

https://ioanninaecogreens.wordpress.com

Κοινοποίηση:

–      Εισαγγελία Ιωαννίνων

–     Περιφέρεια Ηπείρου

–      Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (υπ’ όψη κου Ρακιντζή)

–     Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο

–    Δ/νση Πολεοδομίας, Χωροταξίας Ν.Α.Ι.

–      Δ/νση Βιομηχανίας Ν.Α.Ι.

–     Δ/νση Υγιεινής Ν.Α.Ι.

–    Ε.Υ.Ε.Π. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (υπ’ όψη κας Καραβασίλη)

–     Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

–     Δ/νση ΠΕΧΩ

–      Κίνηση Πολιτών “Καθαρός Καλαμάς”

–     Παρακαλάμιοι Δήμοι

–     Μ.Μ.Ε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: