ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Μίλτος Μπούκας, Υποψ. Βουλευτής ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στα Ιωάννινα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά στο λεγόμενο «Πράσινο χωριό» από το 1993, μέσα από τον επιτυχημένο αγώνα για την προστασία της κοιλάδας της Δωδώνης από την καταστροφική χάραξη της Εγνατίας Οδού. Έναν αγώνα ενεργών πολιτών που πήρε ανέλπιστες διαστάσεις και είχε την αμέριστη συμπαράσταση των Οικολόγων Πρασίνων της Ε.Ε. και που έκτοτε αποτέλεσε «σημαία κινητοποιήσεων» στον τόπο μας. Στο πλευρό του συλλόγου «Φίλοι της Δωδώνης» (του οποίου είμαι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρός της από το 1993 μέχρι σήμερα) αγωνίστηκα για μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής της Δωδώνης, όπως τη δρομολογούμενη κατασκευή ΧΥΤΑ και τις άσκοπες διανοίξεις αγροτικών δρόμων.
Συμμετείχα στο Δίκτυο Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων. Στις νομαρχιακές – βουλευτικές εκλογές του 2002 ήμουν υποψήφιος με την «Κόκκινη – Πράσινη Παρέμβαση». Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήμουν επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες για τη Δωδώνη» – με «αντίπαλο», αυτή τη φορά σύσσωμους τους πολιτικούς εκπροσώπους του Δήμου αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενορχηστρωτές της δρομολογούμενης 20Ε, η οποία απαξιώνει την περιοχή.

Εξελέγην δημοτικός σύμβουλος, παρότι – κατά θρυλούμενα – αμόλησα εκατοντάδες λύκους και φίδια. Εργάζομαι στον Ε.Ο.Τ. Ιωαννίνων. Ζω στο Κάστρο με τη σύντροφό μου και το παιδί μου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: